Studio Grimm Video Photography Topical & news Contact

Project Wufca

Casting & moulding sculpting Lab

This project is a parody of the 2nd world war…

Realisations swordfighting

Studio Grimm


De silicone maskertjes dat op echt huid lijkt en ook zo aanvoelt  zijn vorm baar en gaan oneindig malen langer mee tegenover men plasticine gebruikt.

Vandaar de keuze om silicone huid te gebruiken waar binnenin nylonweefsel wordt verwerkt zodat men dit kan bevestigen met nylon draad dat achteraf monteert wordt aan een speciaal ontworpen mini constructie met binnen in verschillende micro actuators. Als men daar ergens aan draait verandert het gelaat in verschillende expressies.

Glimlachen, boos kijken enz


copyright picture’s ,tekst & layout by Studio Grimm  (sascha Grimm)

Realisations swordfighting

Eer men  de eerste silicone masker heeft dat werkelijk  goed werkt en geen lucht belletjes heeft op het oppervlakte van het gelaat dan gaat men toch een zeer lange weg tegemoet.

Pas na mijn 45ste silicone masker slaagde ik er in een hele goede klaar te krijgen.

Eer ik daar in slaagde had ik vele verschillende mallen gemaakt want de ene werkte niet goed en de andere scheurde telkens in of ik kreeg men origineel afdrukken er niet meer heel  uit en mocht zo telkens opnieuw beginnen. Dag in dag uit.


Zo veranderde ik telkens van nieuwe en andere soort van matrijzen constructie tot ik de juiste techniek gevonden heb.  Maar om zon mini huidje te voltooien was ik belangen nog niet klaar.


Men stopmotion pop had nog haartjes nodig op het hoofd en die groeien daar niet vanzelf. Die mag men één voor één er op vast kleven.  Zie je het al voor je, zon paar duizenden haartjes vast kleven één voor één?

Via deze rubriek kun je een paar stappen volgen hoe ik er aan begonnen ben.

Binnenkort meer info beschikbaar over dit filmproject…